Self-care zorgt voor meer geluk, energie, focus en succes

Je ziet en leest het tegenwoordig overal, self-care…

Maar wat is dit nou precies en waarom is goed voor jezelf zorgen zo mega van belang voor jou en je business?

Dat ga ik je allemaal in dit blog vertellen.

 

Ik kan zo ontzettend genieten van een avondje bank hangen en Netflix kijken, heerlijk relaxen in bad of om gewoon een boek te lezen.

Doe jij dit ook regelmatig of ben jij alleen maar hard aan het werk?
Want dan is het tijd om het roer om te gooien!

 

Herken jij jezelf hierin?

Jij zit met nog heel veel taken die nog afgerond ‘moeten’ worden, maar je wilt ook blijven afspreken met vrienden en familie. Je wilt het allemaal tegelijk en zo graag waardoor jij van hot naar her vliegt.

Maar waar ben JIJ in dit hele plaatje? Waar haal jij de tijd vandaan om ook nog goed voor jezelf te zorgen?

Gezond eten, sporten maar ook de relax momentjes voor jezelf, vrienden en familie schiet er vaak bij ondernemers in wat de druk en misschien zelfs wel stress alleen maar erger maakt…

 

JIJ bent prioriteit nummer 1!

Wil jij echt lekker in je vel zitten, meer tijd en energie en een succesvolle business? Dan begint en start het allemaal bij JOU, geef jezelf aandacht en plan ME-time in voor jezelf en maak dit ook onderdeel van je dagelijkse gewoonten.

Self-care klinkt misschien een beetje té maar het is echt van belang (believe me!) als jij lekker in je vel wilt zitten, meer tijd en energie wilt hebben en tot slot ook meer succes wilt hebben met je business!

Zoals we allemaal wel weten: je kunt pas voor anderen zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt.
Alles staat in verbinding met elkaar en vormt als het ware een visuele cirkel. Als jij niet happy bent met jezelf, zul jij ook niet de mensen en klanten aantrekken die jij zo graag zou willen aantrekken. Wat vervolgens zal leiden tot weinig of zelfs geen geluk en succesvolle business.

Het begint en start allemaal bij JOU!

 

Verrijk je leven en business met self-care

Self-care beschermt je bijvoorbeeld tegen het krijgen van een burn-out. Het zorgt ervoor dat jij de mogelijke stress op afstand kan houden en zorgt er dus voor dat jij je beter kan focussen en efficiënter kan werken.
Hoe meer en beter jij voor jezelf zorgt, des te meer invloed het zal hebben op elke situatie. Zo heeft het ook vaak een positieve invloed op je gezondheid en immuunsysteem waardoor jij minder vaak grieperig, verkouden of ziek zult zijn.

Als jij ECHT naar jezelf gaat luisteren, luistert naar jouw behoeftes en goed voor jezelf gaat zorgen, zul jij positieve energie uitstralen waarmee jij ook positieve energie zult aantrekken. Maar ook zal jij jezelf op waarde gaan schatten waardoor je zelfvertrouwen groeit en jij beter in staat bent om je grens aan te geven. Want ook ‘nee’ zeggen en grenzen stellen is heel belangrijk!

Eigenlijk “dwing” jij jezelf door goed naar jezelf te luister om na te denken over wat jij nou echt wilt in en met je leven en business.

Wat inspireert jou nou echt? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten en je goed te voelen?

Self-care maakt je zelfbewuster en dat kan je leven en business enorm verrijken omdat jij kiest voor wat je ECHT wilt in plaats van wat je denkt dat je moet.

 

Verwar self-care niet met een beloning voor jezelf

Sommige mensen willen het goed voor jezelf zorgen nog wel eens door elkaar halen met een beloning voor jezelf.

Misschien herken jij jezelf hier ook wel in: na een hele drukke week en hard gewerkt te hebben vind je dat jij wel een borrel of pizza verdient. Jij verlangt hier zo ontzettend naar en voelt je op dat ene moment heerlijk! Maar…niet lang daarna voel jij je belabberd en besef je dat het eigenlijk niets heeft toegevoegd en betekent voor je.

Ik kan me heel goed voorstellen dat je het snel door elkaar kunt halen, want in eerste instantie lijkt een beloning best veel op self-care. Het lijkt namelijk alsof je héél lief voor jezelf aan het zorgen bent en jij jezelf geeft aan wat jij jezelf zo gunt.

Toch heeft dit soort ‘beloningsgedrag’ helemaal niets te maken met self-care.

Een beloning geeft je tijdelijk een goed gevoel, maar heeft geen toegevoegde en voordelen voor jouw leven, gezondheid en business.

Remember: dat self-care altijd goed en gezond voor jezelf en je business zorgen is. Self-care heeft zowel op kort als lang termijn altijd positieve voordelen!

Voordat jij dus actie onderneemt in je leven of business, stel jezelf eerst eens wat vragen.

 

Stel jezelf eens de volgende vragen…

1. Maakt mij dit écht gelukkig?

2. Wat levert mij of mijn business dit op lange termijn op?

3. Ligt er teveel druk op mij?

4. Span ik mijzelf meer in dan normaal?

5. Helpt het mij of mijn business of schaadt het mij of mijn business?

6. Is het de moeite waard om dit nu te doen?

7. Wil ik dit wel echt?

8. Ben ik scherp en energiek gedurende de dag?

9. Drink en eet ik wel gezond en genoeg?

10. Ben ik echt uitgerust of ben ik nog moe?

11. Is het moeilijk om bepaalde activiteiten te laten?

12. Voel ik mij (sociaal) gedwongen om dat te doen?

13. Hoe vaak haal ik een frisse neus?

14. Heb ik een goed beeld van mijn gezondheid?

15. Ben ik ergens bang voor?

16. Voel ik me veilig in deze situatie?

17. Voel ik me overweldigd?

18. Heb ik een nood- of back-up plan?

19. Heb ik dit wel echt goed doordacht en is het geen impulsieve actie?

20. Maak ik goede beoordelingen en/of beslissingen?

21. Heb ik een plan voor mijn leven en business?

22. Maak ik vooruitgang of sta ik stil?

23. Lijkt of dreigt mijn leven en business uit de hand te lopen?

24. Ben ik in control over mijn leven, geluk, succes en business?

25. Weet ik wanneer ik verandering moet aanbrengen en hoe als dit nodig is?

 

Met deze vragen ga jij als het ware jezelf, je leven en je business reflecteren.

Ga dus lekker op je gemak zitten met een kopje thee (of wat anders) en neem de tijd en rust om deze vragen te beantwoorden.
Want de antwoorden die jij hier op zult gaan geven, kunnen de volgende actiepunten zijn voor jou om het leven en business te creëren waar jij zo naar verlangt en van droomt.

 

En nu….?

Heb jij een mooi rijtje actiepunten maar weet je niet hoe je dit nu moet gaan aanpakken, wijzigen en implementeren in je leven en business? Dat kan ik me heel goed voorstellen!

Iedereen raakt op een gegeven moment ‘blind’ en blijft in die standaard routine hangen waarbij je niet durft om uit je comfort zone te stappen. I get it! Want dit is ook echt niet makkelijk, dat geef ik eerlijk toe! Maar hé….who said it was easy?

Begeleiding van een extern persoon, die hier helemaal buiten staat en zaken ook van andere perspectieven bekijkt, kan je hier héél goed bij helpen.

 

PREVIEW: online cursus “Think & Grow BIG!”

Binnenkort ga ik de online cursus “Think & Grow BIG!” lanceren op het VA Platform.

In deze online cursus gaan wij samen, 1 op 1, werken aan jouw geluk, leven en business.

Je gaat onder andere leren hoe jij jezelf op nummer 1 zet, waar de knel- en verbeterpunten zitten in jouw leven en business, welke acties jij hierop kunt ondernemen en hoe je dit implementeert in je leven en business.

Maar ook ga jij leren hoe en waarom je uit die comfort zone moet stappen zodat jij weer vooruit gaat, gelukkig bent met jezelf en je business.

Niet alles zullen wij in de online leeromgeving doen, wij zullen ook FaceTime, Skype of Zoomcall gesprekken hebben welke we inplannen wanneer het voor jou uitkomt.

 

Duuusss…..Ben jij klaar voor de volgende stap met je leven en business??!!

En wil jij samen met mij werken aan dat leven en business waar jij zo van droomt??!!

 

Schrijf je dan nu alvast in door mij een mailtje te sturen (info@va-platform.nl).

Ik heb maar plek voor 5 dames, dus wees er snel bij!

 

De online cursus gaat 1 november van start op het VA Platform en zal minimaal 4 weken duren.
Maar omdat ik de cursus online geef, ben jij heel flexibel en kun jij zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel jij deze training wilt volgen.

Wil jij er langer dan 4 weken over doen? Dan is dat geen enkel probleem!

Hebben wij een FaceTime, Skype of Zoomcall gesprek ingepland, maar zit jij op dat moment niet lekker in je vel of komt het je niet uit? Geen probleem, dan verplaatsen we de afspraak gewoon 😉 jij bent en blijft dus altijd in control en flexibel met deze online training!

 

Be in control of your own happiness, life and business!

 

 

 

 

 

0 responses on "Self-care zorgt voor meer geluk, energie, focus en succes"

Leave a Message

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top
Copyright © 2018 - VA Platform - All rights reserved