Hoe jij in 7 stappen je bereik vergroot op Facebook

Facebook blijft voor merken en organisaties een goed social media kanaal met ruim 9,6 miljoen Nederlandse gebruikers.

Want zeg eens eerlijk, hoe vaak zit jij op je telefoon? En hoe vaak zit jij door je tijdlijn heen te scrollen?

Juist! Iedereen gebruikt social media steeds meer en langer.

Maar met enkel een zakelijke Facebook pagina ben je er natuurlijk nog niet. Want hoe zorg je ervoor dat je daadwerkelijk actie creëert tussen jou en je volgers?

Met deze tips kun jij je bedrijf een flinke boost geven op Facebook.

 

Tip 1 – Wees persoonlijk

Niemand vindt een saai bedrijf leuk. Wees daarom aanwezig op Facebook en zie het als een ‘optreden’: je bent er om te verlichten en te vermaken. Post bijvoorbeeld over aparte en grappige dingen die op de werkvloer gebeuren, leuk nieuws uit je branche etc. Doe iets onverwachts, be fun en go viral!

Maar blijf ook eerlijk, en plaats alleen maar relevante content voor je doelgroep. Zo laat je zien dat je doel op facebook echt het delen van interessante/grappig/leuk content is, in plaats van gegevens of likes te verzamelen.

 

Tip 2 – Hashtags

Hashtags zijn overal. Begin met het zoeken naar relevantie en viral hashtags door te kijken of je hashtag al gebruikt wordt door mensen. Je kunt hashtags zoeken in de searchbar, maar je hebt ook leuke gratis apps zoals bijvoorbeeld Hashtagger.

Maar ga alsjeblieft niet overdrijven, niemand houdt van posts met 25 irrelevante (trending) hashtags.

Wees kieskeurig en gebruik alleen hashtags die relevant zijn en de juiste mensen (jouw doelgroep) targeten.

 

Tip 3 – Engage

Engage, engage, engage! Heb je een leuke evenement met een andere bedrijf? Tag ze maar! Door het liken van, en connecten met andere bedrijven op Facebook zal je jouw Facebook bereik vergroten

 

Tip 4 – Call to action

Call to action is een directe marketingtechniek en een hele goede manier om mensen te laten engagen met je posts en hen ze te laten delen met hun vrienden, wat jouw Facebook bereik dus weer vergroot.

Echter is het gebruik van call to action ook weer niet heel simpel, want je wilt niet overdrijven en het moet natuurlijk zijn.

“Like deze post als je van pizza houdt!” komt best wel ‘spammerig’ over. Call to action moet gecombineerd zijn met relevante content om likes en shares te genereren en je bereik te vergroten. Je moet je volgers en fans eigenlijk op een persoonlijke en natuurlijk wijze ‘uitlokken’ tot reactie of een handeling.

Bijvoorbeeld: “Vond je deze post verhelderend? Deel hem met je vrienden!” of “Wat denk jij? Reageer in de comments hieronder.”

 

Tip 5 – Stel vragen

Vragen stellen is een hele goede manier om te engagen. Want dit activeert je volgers wat leidt tot een groter bereik voor je pagina. Tegelijkertijd krijg jij ook antwoorden op de vragen die cruciaal kunnen zijn voor de verkoop en marketing van je bedrijf. Dus een win-win situatie!

Maar onthou wel dat het doel van vragen stellen het openen van een discussie is en jij moet deel uitmaken van die discussie!

Reageer daarom dan ook op elke reactie van je volgers en zorg ervoor dat de discussie niet alleen je bereik vergroot, maar ook waardevol is voor je volgers.

 

Tip 6 – Afbeeldingen

Iedereen weet nu wel dat posts zonder een afbeelding voor minder engagement zorgt, maar wat voor soort afbeeldingen moet je nu gebruiken bij je posts?

Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit, origineel afbeeldingen, afbeeldingen die laten zie hoe men dienst en/of product kan gebruiken en afbeeldingen die laten zien hoeveel plezier je bedrijf brengt zijn allemaal top!

Om het persoonlijk te houden, is het ook echt een aanrader om zoveel mogelijk eigen foto’s en afbeeldingen te gebruiken. Het kost je wel wat tijd en energie, maar het levert je uiteindelijk véél meer op!

 

Tip 7 – Analytics

Facebook Statistieken vormt een hele goede manier om meer te weten te komen over je pagina, je posts, je volgers en je Facebook bereik. Hier kun je bijvoorbeeld goed zien welke posts en onderwerpen het populairste waren, maar welke ook niet. Gebruik dit daarom dan ook zeker en doe hier je voordeel mee!

 

 

 

0 responses on "Hoe jij in 7 stappen je bereik vergroot op Facebook"

Leave a Message

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top
Copyright © 2018 - VA Platform - All rights reserved