15 Keys to success

Wat zijn nou de succes factoren dat een ondernemer succesvol maken?

Dit is een onderwerp wat al door vele onderzoeken en analyses van vele professionals en instelling is gegaan (en nog steeds gaat).
Het is mogelijk dat we niet kunnen verwachten dat één persoon met al deze key factors hem/haar tot een succesvolle ondernemer zal maken. Maar de combinatie van de belangrijkste factoren kunnen je wel helpen een succesvol bedrijf op te bouwen en te behouden.

Are you ready for the 15 keys to success??!!

Hier komen ze….

 

1. Willingness to take action

Bereidheid om actie te ondernemen, dit is de eerste en belangrijkste factor voor alle ondernemers.
Alle andere belangrijke succesfactoren voor ondernemen zijn niet nodig als jij iemand bent die bang is om acties te ondernemen. Actie is iets dat je naar succes kan leiden. Zonder acties kun je niet verwachten dat jij een succesvolle ondernemer zal worden en zul je altijd op hetzelfde pad blijven.

 

2. Entrepreneurial knowledge

Ondernemerskennis, ondernemers zijn personen die over het algemeen kennis hebben van specifieke (bedrijfs-)problemen. Ze weten waar het probleem ligt bij hun doelgroep en hoe zij dit probleem kunnen oplossen met hun diensten. De kennis van jouw doelgroep, markt en diensten vergroot jouw potentie en zal in grote mate bijdragen aan het succes van jouw business.

 

3. Entrepreneurial creativity

Ondernemende creativiteit, als creatief persoon zul jij uniek zijn en kracht hebben om te zorgen voor continue verbetering in je business. De creativiteit zal jouw potentiële klanten vergroten, die vele mogelijkheden voor je business zullen brengen.

 

4. Entrepreneurial skills

Ondernemersvaardigheden, elke ondernemer en elke business heeft andere ondernemersvaardigheden die in sommige gevallen cruciaal kunnen zijn voor het succes van hun business. Als je de kennis hebt, maar je hebt geen vaardigheden, kun je niet verwachten dat jij (snel) succesvol zult worden. But no worries….alles valt te leren 😉
Durf jij actie te ondernemen, ben je niet bang voor verandering en durf jij het vervolgens te implementeren in je business? Dan heb jij de juiste ondernemersvaardigheden.

 

5. Entrepreneurial intelligence

Ondernemende intelligentie, ben jij ‘intelligent’ om alle mogelijke situaties in control te zijn, te beheersen en de moeilijkste problemen op te lossen? Jouw intelligentie zal bovendien je business uniek maken, omdat het iets is dat niet van andere gekopieerd kan worden. You are one of a kind!
En dit is gelijk jouw kracht en wat je ook onderscheid van andere VA’s.

 

6. Patience

Geduld, je moet geduldig zijn en door blijven gaan, zelfs als je de eerste opdracht verliest. Het is heel belangrijk om niet op te geven maar geduld te hebben, want er zwemmen nog genoeg vissen in de zee 😉 Beschouw het als het begin van jouw reis als ondernemer, wat soms niet altijd even makkelijk en leuk is.

 

7. Persistence

Persistentie, dit betekent simpel weg het niet opgeven en hiervoor zul je soms uit jouw comfort zone moeten stappen. Gevoelens leveren geen resultaten op, een actie levert resultaten op die jij wilt bereiken. Dus stap als het nodig is uit je comfort zone om die gewenste resultaten te bereiken.

 

8. The ability for teamwork

Het vermogen tot teamwork, niemand kan iets helemaal alleen bereiken dus dit geldt ook voor jou als ondernemer. Je bent geen ‘Superwoman’. Als ondernemer moet je een teamplager zijn voor je eigen succes en dat van je business. Dus zoek de samenwerking op met andere VA’s en ondernemers.

 

9. Risk taking, but calculated risk

Risicobereidheid, maar wel een berekend risico. Dit is één van de meeste kritische vragen: nemen ondernemers voldoende risico? Ja! Elke start van een onderneming is op een bepaald niveau riskant. Maar belangrijker is hoe een succesvolle ondernemer een risico neemt? Maak gebruik van risicomanagement en kader jouw mogelijke risico’s in. Dan ben jij ook altijd goed voorbereid en kun jij snel en ad hoc handelen indien dit nodig is.

 

10. Self-confidence

Zelfvertrouwen, is een hele belangrijke en misschien wel dé belangrijkste succesfactor voor ondernemers.
Ik denk dat niemand een ondernemer zal worden als hij/zij niet in zichzelf geloofd.
If I can do it, you can do it to! Het is absoluut geen rocket science, je moet alleen weten hoe je het moet doen en hier help ik je graag bij 😉

 

11. Experience

Ervaring, dit is een factor wat niet zo belangrijk beschouwd kan worden, maar het is wel een factor dat jouw potentie zal vergroten. Als ondernemer moet je alle huidige en eerdere ervaringen die jij hebt opgedaan gebruiken.

 

12. Great talent

Talent, dit is iets wat in elk persoon zit en dus ook in elke ondernemer. Soms is dit net iets te makkelijk te vervangen met kennis en vaardigheden. Dus let hier goed op! Jij hebt talent als persoon wat niet iedereen heeft, waarbij de kennis en vaardigheden als aanvulling zijn en je uniek en bijzonder maken.

 

13. Honesty

Eerlijkheid, dit is van belang op alle vlakken.
Mensen waarderen en respecteren je sneller als jij persoonlijk en eerlijk bent.
Maar soms kan eerlijkheid in complexe omstandigheden de vijand worden van een ondernemer.

 

14. Connections

Connecties, oftewel netwerk. Meer netwerk betekent meer mogelijkheden voor het opbouwen van een succesvolle business.

 

15. Luck

Geluk, dit is een psychologische factor. Hierbij is een quote van The Law of Attraction wel heel moeilijk en toepasselijk:
“What you think, you create. What you feel, you attract. What you imagine, you become.”
Sommige mensen kunnen zeggen dat ze geen gelukkig persoon zijn. En inderdaad, er zijn een paar ‘gelukkige mensen’ die toevallig per ongeluk op de juiste plek en op het juiste moment waren met het juiste idee. Het is echter een klein percentage en kan niet echt worden opgenomen als serieuze factor voor succes.

 

De belangrijkste factoren heb ik al voor je gesorteerd op bijdrage aan jouw succes als ondernemer.

Hieruit kun je dus wel concluderen dat dé allerbelangrijkste succesfactor is dat jij het vermogen hebt om actie te ondernemen!

Where are you waiting for?!

0 responses on "15 Keys to success"

Leave a Message

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top
Copyright © 2018 - VA Platform - All rights reserved